Oslo here we come, imorgon...

Sitter hemma hos min mamms och börjar bli lite nervös över att åka upp till Oslo. Ska bli så kul att börja, men så mycket som ska klaffa och fixas. Men en sak i taget :)

Funderar på att tatuera mig när jag ändå lever i Oslo, har lite idéer till ett par stycken. Kan nog bli snyggt om man går till en duktig tatuerare. :) Men det ska jag nog kunna hitta :)

Och medans jag ändå väntar på att mamma ska jobba klart tänker jag nog gå ut en runda med vildingarna här hemma. Just nu sitter dom och pussas i Buddhas säng :) Och nu bits dom, går en runda nu tror jag :)

Ha en underbar dag, för det tänker jag ha :)

Happyland <3

Fri att gå

Fick höra att jag fortfarande var fångad i Helsingborg, men det är jag ju inte alls :) Har inte haft tid att sätta mig ner och berätta lite om mitt liv just nu. Händer så fruktansvärt mycket så jag knappt hinner med mig själv, men jag klagar inte :)

Denna veckan kunde inte ha börjat bättre än den gjorde :) Känns som att allt löser sig, och vi följer med :) Igår fick vi tillbaka våra pengar, och i förrgår skrev jag på ett lägenhetskontrakt och allt är klart till att köra upp på fredag :) Oslo, here we come! Har fått en jättefin trea på Grünerlökka som är vår :)

Helt otroligt när allt släpper. Så idag ska vi ner till banken och betala hyra och deposition och sen växla lite pengar, hinna äta lite lunch och träffa lite kompisar.

Imorgon blir det att ta bussen tidigt till mamms och Perola ska gå på öppning av en affär med mamms och sen mysa och prata och bara vara med henne :) Längtar! :)

Saknar även min Jönköpingsvän som är i London just nu! Utan honom hade jag inte varit här idag. Oslo är inte detsamma utan dig!

Nu ska jag ner i stan som sagt. Hoppas det inte dröjer lika länge tills jag sätter mig här igen. :)

Seize the day <3

Fångad

Är i Helsingborg just nu.

Håller på att läsa "När jag hör din röst" och med andra ord är det Twilightboken 2. Den är väldigt bra men jag har dratt mig lite för att läsa den. Dels för att ha något att se framemot att läsa dels för att Edward inte är med. Det är inte samma sak när inte han är med. Sjukt attt jag säger en sån sak, men det är sant. Blir väldigt tagen av böckerna och lever mig in i deras situation. Stephenie Meyer är en helt otrolig författare.

"Tiden går. Även när det känns omöjligt. Även när varje sekund tickar förbi likt pulserande blod under ett blåmärke. Tiden går ryckvis, ibland fort och ibland sakta, men den går. Till och med för mig."

Blir helt mållös. . .

<3

På bussen och filofoserar (ja jag vet att det inte heter så ;) )

Sitter på bussen och ser hur allt bara åker förbi och jag vet att jag är på väg hem till min familj och mina vänner. Jag vet att jag snart får krama min syster igen efter snart tre veckor :) Ska bli härligt, men ändå kan jag inte hjälpa att sakna Oslo lite grann. Kommer kännas konstigt att gå på bussen och vara tvungen att betala biljett och kommer kännas konstigt att inte kunna ta sig var man vill med buss, trikk eller Tbana när man vill. Men nu blir det till att packa och fixa lite andra nödvändiga saker när vi "landar" i Trelleborg igen :)

Kunde inte sova inatt för att jag låg och tänkte på så många olika saker. Hur kommer allt bli? Hur länge kommer jag stanna i Oslo? Varför bestämde jag mig för att åka? Hur kommer allt lösa sig med jobb? Varför bestämde sig mina två dåvarande bästa vänner för att sluta prata med mig?

Den sist nämnda har jag funderat över länge länge! Och har inte vetat eller om jag skulle nämna det här, men jag bara måste. Att inse att dom inte ville prata med mig var svårt, men jag förstod det när jag inte var välkommen på fester längre. Eller när alla trodde att jag bodde kvar i Borlänge fast det var månader sen jag gjorde det. Efter mycket funderande över vad jag skulle kunnat gjort dom eftersom dom slutade prata med mig kom jag fram till att jag har inte den blekaste aning.

Men efter ett tag började jag tänka att jag kan klara mig utan dom. Jag har min familj och andra fina vänner som jag uppskattar och är väldigt glad över! Och lite senare kom jag fram till att vad är det för vänner som bara slutar prata med en utan att ens säga något. Att inte bry sig om att prata om problemet som uppstod antagligen. Det är ganska uppenbart att dom inte ville vara vän med mig längre.

Men jag mår lika bra för det nu, kunde nog inte må bättre och uppskatta mina närmsta vänner mer än vad jag gjort tidigare. Så tur för dom :)

Just nu har vi ett par timmar kvar till Göteborg. Sen är det inte långt kvar :)

Peace out! :)

En vän...

Att ha fått en så bra vän som jag har fått dessa två veckorna som jag varit här är helt fantastiskt! Det känns verkligen som att det var förutbestämt. Utan honom skulle jag ha sett ungefär hälften av vad jag sett och upplevt under min Norgetid. Och det tråkiga är att han flyttar till London på söndag. Meen då har jag en anledning att få åka dit på en weekend :) Alltid trevligt i London! Hakuna Matata! :)

Sitter hemma helt själv och väntar på att bli lite trött så jag kan gå och lägga mig, men är nog för uppstressad för att slappna av och känna mig trött. Har packat allt jag kan packa till imorgon och kom precis på att imorgon blir det PIZZA till middag :P Här i detta landet kostar en pizza 140 norska typ. Inget kul om man är sugen på att äta onyttigt :P

Men ska ta min bok och bädda i min "säng" (soffan) och försöka sova. Ska ju trotts allt upp ganska tidigt imorgon.

Att inse att allt sker av en anledning är ganska krävande, men väl behövt! <3

Godnatt!

En vecka precis!

En vecka har gått idag och jag gläder mig att jag är här. Jag saknar Amanda fruktansvärt mycket men jag hoppas och vet att vi snart ska träffas igen. :) Hon kommer alltid att vara min lilla lillasyster som betyder mest för mig! Otroligt härligt att ha henne :)

Ikväll ska jag och en kompis gå på bio eller kino som det så fint heter på norsk. Ska se Micmac, vet inte vad det är för något så det ska bli intressant. :)

Igår hade jag den mysigaste kvällen i Oslo, och den mest behövda :) Alexander (min kompis) tog med mig på en promenad längs CarlJohan upp till slottet och till slut hamnade vi i Frognerparken bland alla statyer. Har man inte varit där bör man uppleva det! Satt säkert i två timmar och bara pratade och hade skoj undertiden mörkret föll över Oslo. Jag var så upptagen med att kolla på omgivningen så jag höll på att stupa i trappan :) haha. Så helt klart ska man dit igen :)

Igår var en sån drittdag då allt skit hände. (Kändes det som i alla fall) Men jag gick och la mig med ett leende på läpparna för att jag vet att jag har världens bästa vänner och familj! Hakuna matata!

Idag skulle jag skriva ut mitt CV på NAV, typ arbetsförnedringen i Sverige, men tror ni att det gick?! Nope, gick inte ens att öppna mappen. När vi kom hem igen, tomhänta, ringer en tjej upp mig från ett dagis här i närheten och frågar om jag vill komma på intervju, KLART JAG KAN :) Så imorgon gäller det! :) Sen har jag bytat blöjor och passat barn medans Rikke tagit hand om viktigare saker :) Tvättat och försökt föra över pengar till vår hyresvärd i två timmar undertiden som jag pratade med Caroline :) och hade två barn i knät. En underbar dag med andra ord :)

Nu ska jag gå och sätta mig i soffan och mysa lite med Castro för att om 45 min ta mig in till Birkelunden och träffa Alexander :) Ha en greit kväll!

Ha de! :D <3

Snart en vecka

Snart har jag varit i grannlandet i en vecka. Och allt har gått jättelätt och fort! Igår skrev vi kontrakt till en lägenhet i Lindeberg, väldigt fin och stor. :) Så jag är nöjd! Imorse när jag vaknade startade jag datorn för att lägga till lite på mitt CV men det tog två och en halv timme. Lite petig och väldigt inspirerad av allt. Lite längre än vad jag tänkte :)

Rikke som jag bor hos just nu är dagmamma till två små söta flickor, varav den ena har varit lite skeptisk mot mig. När hon såg mig fick jag värst sura minen och när jag gick igen blev hon glad. Så höll hon på hela dagen:) När hon kom i fredags var det samma sak fram tills jag tog fram lite leksaker och lekte lite med henne! Sen började hon skratta högt när jag kom istället. Barn är inte så svårflörtade :)

Jag är så glad att jag har träffat en kille som kommer från Jönköping som bor här fram till den 18 september. Han visar mig runt och berättar viktiga saker för mig. Vad skulle jag gjort utan honom :) Väldigt bra att han satte sig bredvid mig på bussen upp. Man träffar vänner när man minst anar det :)

På fredag kommer Sebastian upp :) Han ska på intervju på McD. Ska bli så kul! :) Ska visa honom lite saker som man måste veta när man kommer hit :) hihi. Sen förhoppningsvis kommer dom andra två så snart som möjligt så jag slipper vara utan dom så länge :)

Saknar er andra supermycket!! Ni anar inte! Men här är så himla kul att vara, människorna är så härligt välkommnande! Igår tog ett par killar upp oss till Ekeberg för att titta på utsikten över Oslo by night :) Holmenkollen nästa säger jag bara :)

Nu ska jag gå och handla bröd till "familjen" annars blir det inget kult! :)

Älskar er mina vänner <3

Göj

Jaha då är man i Norgeland nu alltså! Och jag trivs som turbotorsken i vattnet ;)

Mina kära vänner kommer älska det här! Även om jag bara varit här ett par timmar är jag säker på det! :) Imorgon ska jag gå på upptäcktsfärd :) Ska hitta ett norskt telefonnummer, tror det blir chess som min goda vän Alexander sa var bra :), sen ska jag kolla runt lite i stan och på Grönland och handla lite grönsaker och frukt och ha det lite mysigt tänkte jag :)

Kan jag behöva efter allt som varit den senaste tiden. Sen på torsdag smäller det! Då får vi reda på domen om psyket eller inte :) Lovar att alla kommer få reda på hur allt slutar där med :)

Ska väl prata klart med töntarna ( Sebbe och Mange ) hihi sen ska jag sova lite. Skönt med en egen säng i natt med täcke :)

Saknar min älskade lillasyster! Hon betyder allt för mig! <3

Godnatt och sov så gott!

RSS 2.0