Överlevt

Nu andas vi ut här hemma, Sebbe lever och sitter i soffan! :P Igår var han helt puts borta! Ingen visste vart han var eller vart han kunde vara. Inte ens hans flickvän visste! Men helt plötsligt har jag 2 missade samtal från honom. Jag ringer upp och han spyr! Hahaha! Tyckte inte synd om honom ;)

Mina föräldrar har varit här i helgen och det var hur mysigt som helst att få lite tid med dom! Visade det som är mest värt att se, Vigelandsparken och vår restaurang :) Och dom fick träffat dom människor som betyder mest för mig :) Hade aldrig klarat mig utan mina föräldrar! <3

Igår var första advent och vi upptäkte att det inte firas så värst mycket i detta landet. Men det snöade och var hur mysigt som helst. Jag tror denna vintern och julen kommer bli sjukt bra! :) 

Just nu lagar Robert här hemma mat till oss, Sebastian sitter i soffan och svär på "engelska" när han spelar FIFA 11 och Cam är på möte på sitt jobb. Jag har bestämt mig för att klippa mig igen, tvekade lite ett tag på om jag ska låta det växa. Men jag är nästan säker på att jag trivs bäst i kort hår :) 

Nu är det mat!! Och sen en sväng till Mc-ern och sen Bogstadveien :) 

Ha en underbar måndagskveld  <3

92%

JAG KLARADE KURSEN! :) Och jag hamnade på Deans list! ;) Nu är jag en "riktig" skiftledare!

Igår kom dom äntligen upp till mig :) Mysigt att ha sin mamma och PerOla hemma hos sig :) Fick lösgodis och lite annat gott som jag inte ätit på ett tag :) Men godiset är slut! Och det är inte jag som ätit upp det! Ska äta upp något som dom tycker om nästa gång. Inte snällt!

Ikväll ska vi kanske till Froggan och jag ska visa vart jag jobbar :) Är ju rätt stolt över vår restaurang om jag får säga det själv :P

Nu ska vi snart äta lite god mat :) Och äta lite chips och kanske kolla på film :) Myslördag

Ha en underbar lördagskväll <3

Övertrött!

Har haft det riktigt morsomt idag på kursen. Lärt oss lite om KSR, gästklagomål och magiska ögonblikk för att nämna lite. Ska få praktisera magiska ögonblikk imorgon på Cams restaurang, kan bli spännande för då ska man ut till gästerna och prata och göra deras besök till ett "WOW besök". Så man får alla till att komma tillbaka eftersom vi på Mc-ern så himlans trevliga ;)

Vi i teamen skulle komma på några exempel på hur man gör ett magiskt ögonblikk. Teamet bredvid hade ett väldigt bra förslag. "Rydde bort bordet till kunden". Jag sa till mina teammembers att jag tycker norska är lite morsomt ibland och pekade på deras papper och alla började skratta. "Ta bort bordet till gästen". Behöver jag säga att jag fortfarande skrattar åt det. "Hej, smakade maten bra? Vad bra" tar bordet och går. Hahaha! Sen ville en annan kille smaka på gästen... (han läste fel) En övertrött Emilia och sånna saker går inte ihopa i ett klassrum. Jag grät! Haha!

Sen fick vi en annan uppgift runt borden. Vi skulle rita en teckning som stod för vad våra målgrupper på Mc-ern vill få ut av att komma till oss. Vi fick familj- målgruppen. André och MayTherese var flinkast på att teckna, så vi andra (Svein Erik, Eirik och jag) kom på ideér. Till slut kunde vi inte sluta skratta för den såg helt sjuk ut! Ska försöka komma ihåg att fota och lägga upp bilden imorgon, var ju tvungen att ta med den hjem. Dom andra ritade lite fina små saker medans vi ritade stora ihopgående bilder med clowner och lego och allt vad det var :) Mye morsomt! :P

Och dagen kunde ju inte börjat bättre än vad den gjorde :) Fick tillochmed ett fint sms innan jag började kursen :) Så dagen har varit genomgående bra! Plus att dom andra i huset är och hämtar vår TV! Äntligen lite mer att kolla på än HIMYM, inte för att jag inte gillar serien, men kul att se annat med :) Dålig norsk reklam till exempel ;)

Imorgon kommer mamms och PerOla! Ska bli så koselig! Och då håller jag helg efter mina 10 dagar med Mc-ern <3

Ha en underbar torsdagskveld <3

MASEE

Visste ni att man har ungefär 10 miljoner bakterier på sin ena hand, alltså 20 miljoner på händerna, när man tror att dom är rena! Det är rent! Eller att det går snabbare att tina fruset kött i kallt vatten än varmt vatten! Tur att man inte vet hur mycket bakterier som lever var, skulle nog blivit lite knäpp i skallen då...

Igår hade vi sikkerhet och idag har vi lyssnat på och gjort test inom "trygg mat". Har varit väldigt lärorikt och intressant. Vet tillexempel hur hårt man ska trycka när man gör HLR eller hur jag ska agera om vi blir rånade på jobb. Alla borde egentligen gå en sån här kurs, kanske inte lika omfattande men lära sig grunderna innan man ställer sig på en restaurang. Då tror jag att man kunnat upprätthålla en bättre standard :)

Imorgon ska vi lära om ledarskap och teambuilding och på kvällen ska vi leka litt :) Laserdome står på schemat :) Idag hade vi en liten tävling som mitt lag vann! Jag kunde den avgörande frågan som vi vann på ;) Ingen annan kunde så läraren blev lite imponerad! Vårt lag heter MASEE, best ever :P

Mår underbart just nu! :) Trodde inte det var möjligt för ett par månader sen när allt var så under ytan, men det kan inte mer än att skita sig. Man kommer alltid upp igen! Och just nu är jag på toppen! Har hittat rätt med andra ord, var absolut meningen att jag skulle hamna på Mc-ern på Frogner :) Slutar inte le :) <3

Nu ska jag nog laga lite mat till oss här hjemme, vet inte vad men det kan ju vara en utmaning :)

Ha en underbar tirsdagskväll <3

Oslo!

Jag bor verkligen i Norges huvudstad, OSLO! Det var det jag tänkte på när jag gick hem i kväll från jobb. Känner att detta var precis det jag behövde, komma bort från allt och börja om på nytt. Har börjat komma till rätta här hjemme och känner att detta är verkligen mitt hem! Länge sen jag kände det på riktigt och vem kunde ana att den känslan skulle infinna sig här i Oslo. Riktigt mysigt!

Snart börjar jag och Hardy på BSM kursen och jag blir lite mer nervös för varje gång jag tänker på det :) Men har ju fått reda på från alla andra att det kommer gå jättebra :P Hur det än är så har jag ju jobbat på McErn i över två år, så har ju en fördel där. Imorgon börjar vi med sikkerhetskurs på Securitas huvudkontor, ska bli lite spännande. Sen blir det klassrum resten av veckan. Och förhoppningsvis blir jag en "riktig" skiftledare på fredag. :)

Nu ska jag mysa ner mig i soffan hade jag tänkt med en bok och min kopp med varmchoklad som Robban gjorde till mig :)

Ha en underbar måndag imorgon <3

Trött..

Har fått nog av människor som beter sig som skit! Vill inte ha dom i mitt liv. Att inte våga stå upp för sig själv och sina känslor är svårt, men fasen inte så svårt så att man slutar helt att höra av sig. Nu räcker det med dom människorna. Så svårt är det väl ändå inte att skicka ett sketet SMS. Eller om man nu "tappat" bort nummret kan man ju skicka ett f#cking mejl. Finns inga ursäkter till att inte höra av sig.

Sjukt dåligt tycker jag iallafall, och nu är jag sick of it! Har det bättre utan och är lyckligare än någonsin just nu! Tack vare er måste jag ju säga :)

Idag kom där in en "kille" och hans lilla tjejvän. Han må bara vara en person men det kändes som han var 20. Han var så intense så det kändes jobbigt. Han avbröt mig när jag svarade på hans frågor som "Jag vill ha stor meny och två cheeseburgare" (stor meny är en plusmeny plus en cheeseburgare i Norge) Så frågade jag "Vill du ha två extra cheese då" för att han skulle få rätt antal cheese, "Eh ja vad var det jag sa egentligen, klart jag vill det liksom" Och tänk er det på det bitchigaste sättet du kan läsa detta på. Han var så fruktansvärt otrevlig så hans tjejvän började skämmas. Han la till och med upp sin jäkla fot på kassan.

Lasse var påväg att gå fram och ta hans mat och slänga den och be honom dra åt pipsvängen. Så otrevlig var han. Och det sköna var att efter honom kände jag att alla andra gäster var så himlans trevliga så det var kul att servera dom mat :) Han sa till och med till tjejen som stod och beställde att "Jaja, nu räcker det. Nu är det min tur att beställa, flytta dig" Helt sjukt.

Alla mina sambos är och jobbar ikväll, känner mig lite ensam faktiskt. Så får skriva lite till er istället :) Ska till jobb sen för att plugga och "hämta" Micke :) Så har lite att se fram emot ikväll. Så nu ska jag börja läsa lite i min skiftledarbok så jag är helt förberedd inför kursen.

Och Nina har hittat min lön, äntligen, så förhoppningsvis får jag den imorgon. Sådär 10 dagar för sent :P Men jag har sparat dom så länge iallafall.

Ha en bra kväll <3

Tatuering

Nästa vecka ska jag gå Basic Shift Management kurs! Är nervös som en anka på hal is, haha, men det ska nog gå bra! Ska bli skönt att verkligen ha en utbildning och veta att man kan något. Kan ju något nu med men jag har inte papper på det. Med andra ord ska jag jobba ihjäl mig denna veckan för att klara kursen. :) Nice!

Fick se mamms tatuering igår, och fy fasen vad cool den är! Jag är supersugen på att tatuera min arm, en halvsleeve. Med blommor, fjärilar och en buddha på innerarmen. Hade varit så sjukt fint! Är ju lite av en drog när man väl börjar tatuera sig :) Ett beroende jag faktiskt liker :P

Idag har jag jobbat som skiftledare, gick väl si så där.. Är lite ur gängerna, men det ska nog ordna upp sig efter nästa vecka :) Fick även en timme extra på jobb, 30 minuter instämplad och 30 minuter häng :) Tror jag ska lägga mig en stund på soffan för att kunna vara människa sen.

Ha en awsome torsdagskväll (ska se HIMYM nu :) <3

För jag har!

För jag har sett Paranormal activity både ettan och tvåan! Kan ni tänka er :P Plus att jag har haft världens mysigaste dagar. Så det har vägt upp filmerna, även om dom var helt okej för att vara skräck. Förstår inte riktigt hur man kan komma på att göra en film på det sättet men väldigt uppfinningsrikt :P haha. 

Min (vår) mamma ringde innan idag och berättade att hon var hos Old Bones och skulle tatuera sig efter PerOla. Ska bli spännande att få se deras nya när dom kommer upp om två veckor :)

Har inte så mycket vettigt att berätta, ville mest skryta om att jag sett Paranormal activity! Lite stolt över mig själv :P

Ska fixa lite käk nu. Ha en bra tisdagskväll <3

Paddy´s

Hemma i myskläder mår jag som bäst när jag slipper göra något alls :) Detta är en sådan dag! Jag har gått upp följt Caroline till bussen gått hem och bara gjort INGENTING. Hur skönt som helst efter dessa dagar med massa händelse i :) Mår som en prins om man kan säga så :)

Igår kom några kompisar hit för att förfesta lite och sen dra ut på byen. Gick till Paddy´s igår, en rätt mysig bar men inget dansställe kan jag säga. Men det blir ju alltid vad man gör det till. Och jag hade det väldigt mysigt! Lasse frågade mig om jag hade det kul för jag sa inte så mycket men det såg ut som om jag hade det koseligt i mitt huvud. En go gutt det därade :) Sen blev det efterspill hjemme hos Lasse och hans sambo men U2 i bakgrunden. Halv sex var vi hemma :)

Har haft en riktigt mysig helg med andra ord! Och det fortsätter i många timmar till! Trivs riktigt bra i Oslo just nu, hade inte bytt ut detta för något. Har fått underbara vänner och kommit närmre dom jag bor med. Detta är verkligen min andra familj. Jag undrade hur det kändes för dom som bodde i Borlänge när jag hyrde in mig där. Det kändes som min andra familj ett tag, man tog hand om varandra och ingen var utanför. Men jag kände väl ändå inte att "Yes, detta är rätt" utan undrade om jag någon gång kunde få det som dom hade det. Och det har jag fått nu. "YES, DETTA ÄR RÄTT". Underbart!

Nu ska jag och Cam och Robbie äta lite middag och mysa, sen ska lilla Emilia iväg för filmtittande :) Längtar lite.

Ha en underbar söndagskväll! <3

Bursdagsfirande

Caroline är i Norges huvudstad för besök :) Igår var vi hemma hos Micke på födelsedagsfest för Carl. Han fyllde hela 20 år :) Var riktigt trevligt att träffa nytt folk som man inte känner och komma ut lite. Har nog inte haft så kul på en fest på länge. Sen att det var på någon annans bekostnad behöver vi inte prata om. Men när det är så illa så att killarna springer ifrån tjejen ifråga, då är det illa!

M - "Var är Zebran!?"
E - "Det är leopardmönster på hennes kläder"
M - "Jaa, men vad äter leoparder... Just det zebror!"

Sen var det utgång nere i byen, var ett väldigt kosligt ställe men väldigt konstiga killar :P Tur att vi slapp bry oss om dom iaf :P När vi bestämde oss för att gå därifrån spelade den (enligt Caroline) sjukt snygga DJ:n Ronja Rövardotters Rövarsången. Klart man är tvungen att sjunga lite till då :)

Nu ska vi göra oss iordning och äta lite sen blir det lite besök här hemma sen får vi se vad som händer härnäst :) You never know whats waiting right around the corner :)

Ha en underbar lördagskväll vänner <3

För... wait for it... färligt!!

Dessa dagarna i mitt liv har varit awsoome. Mycket jobb, sluppit tänka så mycket på massa annat, underbara arbetskamrater och samboer och min älskade familj. Livet kan ju inte bli bättre... Trodde jag...

Har kommit på att jag verkligen inte tål vanlig mjölk, och det är inte alls kul! Älskar ju att dricka mjölk och oboy! Vad ska jag göra i detta landet... Laktosfri kostar ju skjortan och halva ärmen så att säga... Nä men 20 norska kronor! Rena rama rånet för helsfyr! Haha det finns en stadsdel som heter så :P Nä men för att vara allvarliga här, DETTA ÄR KATA.. wait for it... STROF!!! Hjälp!!!

Idag snöar det! Och det är min första snö som Oslobo! :) Snacka om härligt, förutom all vind som blåser. Men jag är ju van, värre för Göteborgarn på jobb som trodde det var storm ute... Tss säger jag bara ;) haha.

Funderar på att gå och lägga mig så tiden kan gå snabbare så jag kan få komma till mitt underbara jobb! Räknade ut innan att jag kommer få så många timmar tillsammans med pommes och hamburgare så jag knappt hinner se mig själv i spegeln. Nä usch vad tradig jag är ska lägga mig nu innan jag skriver nå mer dritt här.

Godnatt gott folk! Ha en bra natt! :)


Att göra ens dag.

Dagen började sådär bra. Blev uppringd 10.30 av jobb, började 10.00. Så sprang runt här hemma så jag hann vara på jobb 11.07. Rätt bra ändå om man räknar med att det tar 20 min till jobb. Gått och mått sådär under hela dagen och sen kommer där in en kvinna som knappt vet vad som är upp eller ner. Hon var så nerdrogad så det var skrämmande. Det tog henne 10 minuter att gå från ingången fram till min kassa. Och undertiden hann hon tappa sina pengar tre gånger och stå och vela och tillslut tycka att det var superjobbigt så hon nästan började gråta.

Det som gjorde att det blev en helt underbar upplevelse var att min gäst som skulle hämta sin mat sa att han ville bjuda henne på något. Så han köpte tre cheeseburgare, hon blev så glad så jag trodde nästan att jag var tvungen att ringa ambulans för att hennes hjärta skulle stanna. Hon visste alltså inte vart hon skulle bli av för att hon blev så glad.

Jag hjälpte henne så gott jag kunde och gav henne det hon bad om. Och sen kom där en hel radänga om något som jag verkligen inte hörde men tror hon berättade att hon blev glad och att hon ville tacka killen. Så där var hennes dag gjord, på grund av tre cheeseburgare och en väldigt snäll själ. Och jag fick höra att jag var väldigt omhändertagande. Helt otroligt.

I onsdags var det Halloweenfest för alla McDonalds i Oslo. Jag och Camilla var utklädda till Dead gladiator from the Kingdom of Trash. Alltså var vår utstyrsel gjord av plastpåsar och silvertejp. Sen hottade vi upp oss med hjälp av fejkblod, "smuts" och röda linser så våra ögon var illröda. Vi var tuffast på stället, tyckte jag. Men vi vann inte utklädnaden tyvärr. Var en lyckad kväll, gillar att umgås med mina McFriends från Frogner. Och min nya chef är helt underbar :) Senast idag sa hon att jag skulle säga ifrån om det var något så hon kunde underlätta för mig :)

Nu tänkte jag sno Sebbes dator så jag kan prata lite med min Mamms och kanske Amanda om hon har tagit sig tid att skaffa en mic. Lets see :)

Ni får ha en underbar fredag, har inte ens skänkt en tanke åt att det är fredag. Ska kanske hitta på något, som typ filmtittande och godis eller något.

<3

Stanna upp och se dig omkring

Tror att jag känner mig tom inombords. Hur sjukt det än är så fattar jag inte vad det är som händer hemma. Jag hoppas och ber på alla plan jag har att Malin ska klara sig. Inte för att jag är vän med henne, men för henne själv och alla runt henne som känner henne bättre. Jag tror på henne!

Att gå genom livet utan att stanna upp och se vad man har runt sig är som att sova sig igenom en underbar film. Man missar allt, och sen blir man ledsen för att alla andra berättar för en vad som hänt, men man själv har missat hela upplevelsen.

Jag försöker själv leva mitt liv fullt ut, men det är inte alltid lätt eftersom människan vill springa ifrån allt som gör ont. Man vill slippa lida. Men jag tror att går man igenom det som gör ont kan man tackla det på ett lite annorlunda sätt när det kommer tillbaka. Om ni förstår vad jag menar... Att lära sig hur man reser sig efter ett slag utan att det gör ont är ingen lätt sak. Men skönt när slaget kommer igen. För då vet man vad som krävs.

Det är en sak man alltid måste jobba med, men det är tacksamt när man reser sig igen och inser hur mycket som egentligen finns runt omkring en. Är glad för det jag har idag.

Nu ska jag gå och lägga mig om en liten stund. Ska på upptäcksfärd imorgon, möte och sen handla mat så vi inte svälter ihjäl här hjemme. Med Sebbe off course :)

Godnatt allesammens!
<3

...

När man väl vågar känns det inte som man vunnit. Utan förlorat något...

Jag hoppas verkligen inte att det är så. Vill verkligen inte att det ska vara så.

Ska försöka sova snart.

Godnatt <3

RSS 2.0